Praktyka przejmowania nazw użytkowników jest powszechna w Telegramie.
Boty są dodawane do grupy lub kanału. Właściciel, próbując z nimi walczyć, zmienia grupę lub kanał na prywatny, tracąc tym samym nazwę użytkownika, którą przejmuje program przechwytujący.

Istnieje również metoda, w której za pośrednictwem botów do prywatnych wiadomości użytkownika zapisywana jest duża liczba wiadomości. Użytkownik jest tym zmęczony, zmienia nazwę użytkownika na chwilę na inną, a ona zostaje przejęta podczas tej zmiany.

Teraz Telegram walczy z tym i po usunięciu nazwy użytkownika pozostaje ona zarezerwowana dla tego użytkownika przez 15-30 minut.

W tym czasie:
1. Jeśli nazwa użytkownika należała do grupy lub kanału, administratorzy mogą przywrócić ją na swoje miejsce.
2. Użytkownik, który zwolnił nazwę użytkownika (usunął ją ze swojego konta, grupy lub kanału), może ją odzyskać, dołączając ją do kanału, grupy lub swojego profilu.
3. Wszyscy inni zobaczą, że nazwa użytkownika jest wolna, ale nie będą mogli jej zająć, ponieważ napotkają błąd (FLOOD_WAIT).

W ten sposób popularne nazwy użytkowników są chronione przed kradzieżą, jeśli właściciel chwilowo usunie je przez pomyłkę lub pod przymusem albo spróbuje przenieść je w inne miejsce.

Podziel się
Kategorie: Info